מה זה צלוליט

מה זה צלוליט

"

ככל שאנחנו מתבגרים ומזדקנים, מערכות הגוף מזדקנות גם הן והדבר נראה לעין – על הפנים מופיעים קמטים, על הידיים מזהים כתמי פיגמנטציה ועל הרגליים מופיעים ורידים ואנחנו יכולים להמשיך ולתת דוגמאות נוספות.

בכדי לעצור את הזמן ולעצור את ההזדקנות הטבעית רבים מאיתנו מתעמלים, אוכלים בריא, נמנעים מעישון ואלכוהול. אחרים נעזרים באמצעים שונים בכדי לטשטש את ההזדקנות על ידי עריכת תמונות באמצעות תוכנות ממוחשבות (פילטרים, פוטושופ וכדומה), בטיפולים קוסמטיים מצעירים (אנטי אייג'ינג, הזרקות בוטוקס וכדומה), בטיפולי המסת שומן ועוד.

אחד מסימני ההזדקנות הוא התפתחות של צלוליט, אותן גבשושיות שומניות המצטברות בשכבת העור העליונה ביותר.

אם העור היה מתוח וחלק, הרי שלאחר הופעת הצלוליט העור יהפוך להיות מחוספס ואנשים רבים מאמינים כי מראה הצלוליט אינו מראה נעים ואסתטי לעין ולכן מומלץ לטפל בו. מבחינה רפואית אין לצלוליט כל השפעה על המצב הבריאותי למרות שבמקרים מסוימים הוא יכול לגרום לכאבים. יחד עם זאת, יכולה להיות לו השפעה משמעותית על התחושה האישית ועל הביטחון העצמי.

רב האנשים הסובלים מצלוליט הן – נשים. הצלוליט מופיע על גופן באיזורים שונים ביניהן ישבן, מתניים, ירכיים ובטן ללא קשר לגיל או למשקל. באופן מפתיע, יש גם גברים המפתחים צלוליט בגוף אך הם נמצאים במיעוט לעומת הנשים.

4 סיבות להתפתחות צלוליט

קיימות 4 סיבות בגינן נשים וגברים עלולים לפתח צלוליט:

1. שינוי הורמונלי המוביל לפירוק תאי שומן וכתוצאה מכך להתפתחות של צלוליט. השינוי ההורמונלי יכול להתרחש בגיל ההתבגרות, במהלך ההיריון ולאחר לידה ובעקבות גיל המעבר.

2. תורשה או נטייה משפחתית גורמת להתפתחות צלוליט. אם לסבתא היה צלוליט, קיים סיכוי גדול שגם הנכדה תפתח אותו.

3. עלייה במשקל גורמת להתפתחות צלוליט. כאשר עולים במשקל הגוף, הגוף מייצר יותר תאי שומן מאשר מפרק תאי שומן. עודף השומן בגוף גורם לתאי השומן להצטבר ולגרום להתפתחות צלוליט. שינויים בזרימת הדם – כאמור, כאשר זרימת הדם בגוף תקינה, פירוק תאי השומן מתבצע באופן יעיל. אך שעה שזרימת הדם לאיבר או אזור מסוים בגוף מואטת מטעם מסוים, עשויה האטה זו להגביר את הסיכוי להתפתחות צלוליט. חשוב לשים לב כי במידה וחלה עליה משמעותית במשקל, יש לוודא שלא התפתחה גם מחלת סכרת ומומלץ למדוד את רמות המסוכר בדם בעזרת מד סוכר.

4. הדם אינו יכול לזרום בצורה חופשית, אלא נחסם באיזורים שונים בגוף. החסימה מאיטה את פירוק תאי השומן ולאורך זמן מתפתח באיזור צלוליט.

טיפול בצלוליט

כן. יש טיפול לצלוליט וזו בשורה משמחת עבור אותם נשים וגברים אשר מרגישים לא בנוח עם גוף שלהם. קיימות שתי דרכים עיקריות לטיפול בצלוליט:

טיפול בעזרת טכנולוגיה – היות והצלוליט הוא בעיה עולמית ובהיקפים עצומים, פותחו מספר מכשירי טיפול כגון מכשיר ואקום לעיסוי לימפתי, טיפול בצלוליט באמצעות גלי רדיו, מכשיר לייזר ואף זריקות להמסת שומן.

טיפול בעזרת עיסוי רקמות – במהלך העיסוי משפרים את זרימת הדם לתאים ועוזרים לגוף לסלק החוצה את הפסולת ללא מעורבות חיצונית. עיסיו זה נקרא גם עיסוי לימפתי.

איך יודעים כיצד לבחור איזה טיפול לצלוליט? הדרך הטובה ביותר היא לפנות אל רופאת המשפחה ולבקש ממנה ייעוץ מקצועי. היא תדע איזה מן הטיפולים השונים יהיה היעיל ביותר עבורכם ויתכן אף כי היא תמליץ על מספר שיטות טיפול יחד.

עוד חשוב לדעת כי על מנת לטפל בצלוליט ולהעלים אותו יש צורך במספר טיפולים לאורך זמן. במידה ונראה שיפור לעין והצלוליט נעלם, לא מומלץ להפסיק את הטיפול כי המצב יחזור לקדמותו. מומלץ להמשיך ולטפל בצלוליט בתדירות נמוכה יותר על מנת למנוע ממנו להתפתח שוב.

יש המאמינים כי שתיית מים מרובה תסייע בהעלמת הצלוליט, אך לא נמצאו לכך הוכחות מדעיות.

סיכום

התפתחות צלוליט בגוף היא בעיה עולמית ממנה סובלות נשים בגילאים שונים. מדובר במצב גופני שאינו אסתטי לעין אך הוא אינו מסכן חיים. בעזרת טיפולים שונים כגון עיסוי לימפתי או המסת שומן ניתן לטפל בבעיה.

חשוב לדעת כי הטיפול בצלוליט הוא טיפול מתמשך לאורך זמן רב, כך שגם אם הטיפול הסתיים והצלוליט נעללם מומלץ להמשיך בטיפול אחת לתקופה על לשמר את המצב.

מומלץ לעיין בתווית ובעלון המצורפים למוצר לפני השימוש. המידע לעיל אינו מהווה תחליף להיוועצות עם הרופא המטפל. מוצר זה הינו תוסף תזונה ואינו בעל התוויה רפואית – אינו משמש כתרופה או כסגולת ריפוי. בכל מקרה של בעיה רפואית יש לפנות לרופא המטפל. להרחיק מהישג ידם של ילדים. נשים בהריון, נשים מניקות, אנשים הנוטלים תרופות מרשם, אנשים הסובלים מרגישות, וילדים- יש להיוועץ ברופא לפני השימוש

"
בחזרה לבלוג