ויטמינים?! מי צריך את זה בכלל?

"

מדוע לקחת ויטמינים?

מאת: דר' ג'ורג' אוביקויה


הויטמינים והמינרלים החיוניים במזון המסופק בימינו צומצמו במידה ניכרת. אפילו פירות טריים... תפוחים שנקטפו טריים מאבדים ויטמינים בכל שעה. עד שהפירות הטריים מגיעים לחנויות, יושבים על המדף, נקנים, יושבים במקרר, מבושלים ולבסוף נאכלים, רק מיעוט מהערך התזונתי נותר לספיגה. הויטמינים והמינרלים החיוניים במזון המסופק בימינו צומצמו במידה ניכרת. מומחי תזונה רבים מסכימים שאפילו אם היינו אוכלים 100% פירות וירקות טריים ואורגניים, שנקטפו ונאכלו טריים באותו יום ישירות מהשדה, הרי שעשורים רבים של חקלאות הותירו את הקרקע מדולדלת.

כיום, יש לצרוך במקרים מסויימים פי 8 עד 12 כמות של תוצרת על מנת לספוג את מה שאדמות השדה הכילו לפני עשורים רבים.
בעוד שאחד מתוך 10,000 אנשים קוטפים את המזון שלהם במו ידיהם, שאר העולם מסתמך על מזון בן מספר ימים או מספר שבועות, מעובד, משומר, מבושל וכו' על מנת לשמור על בריאותו. אפילו אם נתעלם מאלפי הדו""חות על דלות התזונה שלנו כיום, כל תלמיד כיתה ג' יכול להגיע למסקנה שמרבית אוכלוסיית אמריקה, ובחלקים רבים בעולם סובלת מהשמנת יתר.

עתה, משביססנו את הטענה שמרבית התזונה של ימינו אינה מזינה, עלינו לגלות מה בדיוק חסר וכיצד למלא אותו.

כולנו זקוקים באופן נואש לויטמינים על מנת לעבוד, לצמוח ולהתפתח באופן תקין, דבר שהופך את הויטמינים לחשובים ביותר על בסיס יומיומי. אולם אל לנו לעצור בזאת. הגוף האנושי זקוק לויטמינים על מנת לעשות דברים רבים אחרים, כמו להילחם במחלות, להמריץ את תגובות המערכת החיסונית, ואפילו על מנת לשפר את מצב הרוח הכולל שלנו!

כאשר נוצר חתך בעור שלנו, הגוף האנושי זקוק למספר רב של ויטמינים על מנת להקריש את הדם. כאשר אנו חולים, הגוף זקוק לכמות ויטמינים רבה מהרגיל על מנת לסייע לו להילחם בנגיף (ראוי לציין כאן שוב כי התזונה הטיפוסית אינה מספקת אפילו את כמות הויטמינים הנדרשת על בסיס יומיומי). ויטמינים מסוימים מסייעים לייצר אנרגיה בכל הגוף. אנשים שעדיין מרגישים עייפות למרות שהם עושים מאמצים לאכול את כל הדברים הנכונים, ייתכן שאינם צורכים את כמויות הויטמינים הנדרשות. כאשר הדבר קורה, ישנה סבירות גבוהה כי הגוף אינו מקבל את הויטמינים הדרושים לו להפוך את האוכל לאנרגיה. ויטמינים אף אחראים לכך שנראה בצבעים. סידן, שהכל חשבו כי הוא הפתרון הכולל לבעיית האוסטיאופורוזיס ומחסור בסידן, אינו מתפקד בצורה אופטימלית אלא אם כן מספקים לו כמויות ראויות של ויטמין D!

מרבית האנשים אינם מבינים עד כמה תוספי תזונה חשובים. אם הגוף אינו מקבל את הויטמינים להם הוא זקוק (קיראו הלאה על מנת לראות מדוע 100% מהצריכה המומלצת באמריקה אינה מספקת אפילו חלקיק ממה שאנו זקוקים לו בכל יום), נדרש שיפור רב על מנת לקיים חיים בריאים! ראשית, הויטמינים מווסתים את התגובות של המטבוליזם, יותר מהמרכיבים התזונתיים האחרים הידועים בשם מיקרונוטריאנטים (שומנים, פחמימות, חלבונים). אפשר שאדם ייצרוך את כל הכמויות הנכונות משומנים, פחמימות וחלבונים אלה, יעשה את כל ההתעמלות הנדרשת, אך במידה ולא יהיו כמויות ראויות ביותר של ויטמינים בגופו על מנת לווסת את הדרך בה הגוף משתמש במיקרונוטריאנטים אלה, היתרונות שיושגו יהיו מעטים עד לא קיימים כלל! אני חוזר, כמות ראויה ביותר של ויטמינים נדרשת על מנת להשיג את היתרונות מהתעמלות ומיקרונוטריאנטים. היעדר של רק תוספי תזונה ויטמין בלבד חוסם תגובה מטבולית אחת או יותר בתא, ובסופו של דבר עלול להפריע לאיזון המטבולי בתוך התא ובתוך הגוף כולו.

למעט ויטמין C, כל הויטמינים המסיסים במים (כלומר ויטמינים שיש למלא מחדש בכל יום ביומו מאחר והם נשטפים) מסייעים לאנזימים אשר מתפקדים בהעברת / מטבוליזם של שומנים, פחמימות וחלבונים. במילים אחרות, ללא ויטמינים אלה, קשה מאוד לגופנו לפרק את חומרי התזונה הללו לאנרגיה בה נוכל להשתמש. ויטמינים אלה כמעט ואינם נמצאים במזונות בתזונה טיפוסית. נדרשים תוספים!

יש מספר שאלות טובות שתוכלו לשאול את עצמכם:
""כמה פעמים חליתי בחמש השנים האחרונות? במשך כמה ימים נמשכו הסימפטומים... 3 ימים? 5 ימים? שבוע או יותר?"" מרבית הסיכויים שרובכם תענו:
""היית חולה פעמים רבות, ולפחות 3 עד 5 ימים או יותר"" בהתאמה.
חלק מהויטמינים המסיסים בשומן (ויטמינים A, D, E, K) מסייעים ביצירת עור וקרומי תא מפרישי ריר, אשר מגבירים באופן זה את ההתנגדות לזיהומים. כאשר צורכים ויטמינים מסיסים בשומן (A,D,E ו- K), הם מאוחסנים בכבד וברקמות השומן בגוף עד שיש בהם צורך. חלקם מאוחסנים לימים מספר, חלקם עד לשישה חודשים. לא רק שויטמינים מסיסים-בשומן אלו מסייעים בהגנה נגד זיהומים, הם מסייעים גם לשמור על ראיית הלילה שלנו. אנשים שנוטים לא לראות טוב במהלך הלילה, ייתכן שאינם מקבלים מספיק ויטמין A (רטינול).

לעומתם, ויטמינים מסיסים במים כמו ויטמין C וקבוצת ויטמיני B, שונים אינם נאגרים כמעט בגוף. במקום זאת, הם נוסעים בתוך מערכת הדם. הגוף מפריש באמצעות השתן את השאריות בהן אינו משתמש. זוהי הסיבה מדוע יש להחליף ויטמינים אלה לעתים קרובות כל כך.

"
בחזרה לבלוג