ויטמינים, מינרלים וצמחי מרפא - כיצד הם משפיעים על לחץ הדם שלנו?
חומרים מזינים, המשפיעים על הורדת לחץ דם
מכוון שוויסות לחץ הדם מעורב במספר רב של חומרים מזינים (ויטמינים, מינרלים, אנזימים וכו), חשובה השלמה של רכיבים אלו דרך תוספי מזון, על מנת לנרמל את לחץ הדם. את מרבית החומרים הללו לא ניתן לקבל בכמות מספקת ישירות מהמזון, ולפיכך רצוי ומומלץ, כאמור, לקבלם דרך תוספי תזונה.
מינרלים, ויטמינים.
1. סידן ומגנזיום
שני המינרלים הללו הינם הראשונים בוויסות לחץ דם. עם זאת, רצוי לוודא שמקבלים את המינרלים האלה בצורה אורגנית וביחס הנכון של 2:1. אחרת, התוצאה עלולה להיות הפוכה.
2. אשלגן
צריכה נאותה של אשלגן מפירות וירקות יכולה להוריד את לחץ הדם. למרבה הצער, אשלגן דורש כמות מספיקה של מגנזיום. כאשר בגוף ישנה כמות מספקת של אשלגן ומגנזיום, הם מגבירים את הפרשת הנתרן וכך עוזרים בהורדת לחץ הדם.
3. אומגה 3
ניתן להשיג בחומצת שומן אומגה 3 לא רק מדגים, אלא גם מתוספי מזון המכילים שמן דגים באיכות גבוהה. מחקרים יפניים הראו כי צריכה גבוהה של אומגה 3 מורידה את לחץ דם. 1000 מ""ג של שמן דגים ביום מפחיתים את הסיכויים להתקף לב או שבץ ב - 30% ומסייעים בשמירה על לחץ דם תקין.
4. ויטמין E
אנשים הסובלים מלחץ דם גבוה צריכים להגביר את הצריכה היומית של ויטמין E. מחקרים מראים כי עלייה הדרגתית במהלך חודש במינונים של ויטמין E עשויה להפחית את לחץ דם. כמות של 400 - 600 ME ויטמין E מסייעת להפחית את הסיכון למוות ממחלת לב, כולל התקפי לב בגיל 65 ומעלה. ויטמין E הטבעי המכיל גמא טוקופרול, מספק רמה גבוהה יותר של הגנה מאשר צורתו הסינטטית.
5. ויטמין C
מחקרים שנעשו לאחרונה הראו כי ויטמין C יכול להגן מפני לחץ דם גבוה. מדענים גילו כי הרמות של ויטמין C בדם קשורות בקשר הפוך עם לחץ דם בנשים צעירות. צריכה של 500 - 1000 מ""ג של ויטמין C ליום משפרת את תפקוד כלי הדם, מפחיתה את לחץ דם הסיסטולי ומסייעת במניעת עיבוי דפנות כלי הדם.
6. קואנזים Q10
קו-אנזים CoQ10 נחשב למפחית לחץ דם באופן משמעותי, עוזר לשריר הלב. צריכה של 100 מ""ג של קו אנזים Q10 ליום מפחיתה את כאבי השרירים והחולשה הקשורות לנטילת סטטינים (הנמצאים בתרופות להפחתת כולסטרול).
7. חומצה פולית
חומצה פולית היא ויטמין מקבוצת B, יש בה צורך ביצירת תאי דם אדומים. יתכן, שחומצה פולית עוזרת להוריד את לחץ הדם אצל אנשים על ידי הפחתת רמות גבוהות של הומוציסטאין .
8. סלניום
סלניום מסייע לשמור על גמישות כלי הדם. זה גם משפר את סיבולת שריר הלב ואת זרימת הדם. ללא סלניום גוף האדם אינו יכול לייצר פרוסטגלנדינים המגנים נגד לחץ דם גבוה.
9. כרומיום
כרומיום מפחית רמת השומנים והכולסטרול בדם, כמו גם את לחץ הדם. כרומיום גם מייצב את רמת הסוכר בדם ומפחית את התנגודת לאינסולין.
10. L- ארגינין
ל-ארגינין מרגיע את העורקים ובכך משפר זרימת דם טובה יותר. ל-ארגינין מסייע בהפרעות הקשורות לזרימת דם לקויה: מחלת לב ויתר לחץ דם והפרעות זרימת דם במוח.
11. חומצה אלפא ליפואית ואצטיל -L- קרניטין
חוקרים במכון הלאומי לבריאות בארה""ב מצאו כי שני החומרים האלה ביחד משפרים את התפקוד של תאי האנדותל בדפנות כלי הדם. חומצה אלפא ליפואית ואצטיל -L- קרניטין יכולים לעזור להפחית את הנזק למיטוכונדריה של התאים. המחקר מצא כי אצל אנשים שנטלו 200 מ""ג של חומצת אלפא ליפואית ו- 500 מ""ג של אצטיל -L- קרניטין במשך שמונה שבועות, הופחת לחץ דמם בממוצע ב- 10 יחידות.
צמחי מרפא.
צמחים רבים מכילים חומרים המסייעים בהורדת לחץ דם ורמות כולסטרול, משפרים את זרימת דם ומניעים קרישי דם בעורקים. לכן, תמציות וחליטות של צמחי מרפא יכולים גם לסייע בטיפול ומניעה של מחלות מערכת לב וכלי הדם .
1 . פלפל
המרכיב הפעיל בפלפל הוא קפסאיצין. בין השפעותיו גם הפחתת לחץ דם גבוה ורמות כולסטרול בדם .
2 . גינקו בילובה
גינקו בילובה מסייעת לשמור על זרימת דם היקפית - מרחיבה את כלי הדם הקטנים ומקטינה את צמיגות הדם.
3 . שום
שום - הוא כוכב במניעה של מחלות לב וכלי דם. הוא עוזר להפחית את רמות הכולסטרול ומוריד את לחץ הדם הגבוה. שום גם מדלל את הדם ובכך מסייע במניעת היווצרות קרישי דם בעורקים, במיוחד בשילוב עם ויטמין E.
4. אצות
אצות ים או מים מתוקים כגון ספירולינה וכלורלה מכילות כמויות גדולות של כלורופיל. מחקרים הראו כי שימוש קבוע בכלורלה מפחית לחץ דם גבוה ומונע אירועי לב. כמו כן, הוכח כי תוספת ספירולינה יכולה להפחית רמות כולסטרול גבוהות ויתר לחץ דם בשימוש למשך שישה שבועות ללא שינוי בתזונה או באורח החיים .
5 . תה ירוק
צריכה יומית של 450 מ""ג מתמצית תה ירוק סטנדרטי (המכיל % 70 EGCG ), מפחיתה באופן משמעותי את הסיכון לחלות במחלת לב ושבץ. תה ירוק מוריד את כולסטרול LDL וטריגליצרידים ומגן מפני חמצון הכולסטרול - הצעד הראשון בהתפתחות מחלות לב וכלי דם .
"