
בריחת שתן - באמצע החיים זה קורה במפתיע ומחייב הסתגלות
בגיל מסוים הגוף מתחיל לאותת בחוזקה שהוא כבר אינו מתפקד כפי שתפקד בגיל ציער וזה קורה בצורה מביכה לא פעם גם בתפקודים הבסיסיים ביותר. מילא הזיכרון שאינו חד כמו פעם ולוקח לנו בין כמה שניות עד כמה שעות להיזכר במשהו שהיה חשוב לנו לזכור. אבל מה קורה כאשר הגוף מתפקד פחות טוב בכל מה שקשור לעשיית צרכים ובמיוחד בשליטה על הסוגרים? בשנים האחרונות מדברים בגלוי על הבעיה שתוקפת נשים וגברים החל מגיל 40 ואילך אצל נשים ויותר מכך אצל גברים. בריחת שתן קורית אצל רבים ולכל אחד מהם יש סיבות שונות. אצל נשים זה ללא ספק מורגש יותר בגלל האנטומיה, אבל התופעה מחייבת התייחסות והתאמה גם אצל גברים שממשיכים להיות פעילים ורוצים להתאים לעצמם את האמצעים לכך.
דליפת שתן והשפעתה על הביטחון העצמי
מאז הילדות המוקדמת אנחנו לא חווים בדרך כלל דליפת שתן ואי שליטה בסוגרים, כמו ילדים קטנים. בריחת שתן היא מצב שמאפיין גם גברים וגם נשים בריאים ולאו דווקא חולים במחלות סיעודיות שונות, ולכן יש גם פתרונות מעולים שמשפרים את איכות החיים ומספקים מענה מצוין לצורך לספוג ולמנוע דליפת ריחות ורטיבות. ללא ספק, יש לכך השלכות לא רק על הנוחות וההיגיינה כי אם גם על הביטחון העצמי ומידת הפעילות שלנו בכל מקום ובכל מצב, לאורך היממה. יש גם הבדל בין דליפת שתן בשעות היום כשאנחנו ערים לבין התופעה שמתרחשת בלילה וי שלהיערך לכך אחרת בכל מקרה. זה משפיע על רמת הביטחון העצמי של כל מי שסובל מכך ומחייב גם הסתגלות נפשית ורגשית ולא רק גופנית ומעשית לבעיה זאת.
מה אפשר לעשות נגד בריחת שתן?
גיל המעבר ידוע כגיל שבו התופעה מתגברת אבל לא רק. לא אצל כולם יש בעיה של גיל שגורמת לתופעת בריחת שתן. אצל חלקם זה קשור לבעיות רפואיות ולא רק לגיל המעבר. מלבד תרגולים של שרירי רצפת האגן אצל נשים כדי לחזק את השליטה בסוגרים, יש פרוצדורות נוספות שחייבים לברר אצל רופאים שמטפלים בכך. זה קורה גם אצל נשים שעברו הריונות ורצפת האגן שלהם נחלשה, גם אצל גברים עם בעיות ערמונית או אחרי ניתוחים. מלבד בדיקות רפואיות כדי לברר את מקור התופעה כאשר היא מתגברת וקשה לשליטה, יש אמצעים חיצוניים שבהם אפשר להשתמש כדי לטפל לפחות בתופעה חיצונית. מדובר באמצעי ספיגה שונים שמתאימים גם לפעילות ביום וגם ללילה ויש להתאים אותם לעצמכם לפי הצורך ולפי הנתונים שלכם.
ספיגת יום למי שזקוק לכך
בריחת שתן יכולה לקרות אצל נשים בכל שעות היום ובעיקר כשהן צריכים ללכת לשירותים ולא מצליחות לשלוט בכך ולהתאפק. במקרים אחרים זה קורה כאשר הן מפעילות מאמץ על הבטן התחתונה כמו בזמן שיעול, צחוק או קימה מישיבה או שכיבה. לנשים כאלה מתאים להוסיף פדים לספיגת שתן שמתאימים לשימוש יומי בדיוק כמו תחבושות היגייניות. פדים אלה מתאימים לא רק לנשים אלא גם לגברים וההבדל ביניהם הוא במבנה של התחבושות והפדים כך שמוקד הספיגה של החומר מתאים אנטומית למבנה של גבר או אישה. החומר שסופג הופך לג'ל ומונע דליפת נוזלים מחוץ לבגדים ובכך שומר גם על היגיינה ואינו מסגיר את הבעיה. הפדים עשויים מחומרים איכותיים שמונעים כל גירוי ומגע של השתן עם העור כדי לא ליצור תגובה וכדי לא להזיק לעור. בכך הם מתאימים לשימוש לאורך שעות היממה לפי הנדרש.
"