פטריות או לא להיות

"

פטריות או לא להיות
בסין וביפן, בברזיל ובמזרח אירופה פטריות היו והינן חלק חשוב ויומיומי במטבח ובארון התרופות הביתי, הן נחשבות ל'מזון על' ו-30 שנות מחקר קליני ומעבדתי מלמדות אותנו שניתן וכדאי לצרוך פטריות למאכל ולמרפא
אז איפה היינו עד עכשיו?!

בכיס חגורתו של ""פריץ הקפוא"", שם החיבה שניתן לגופה החנוטה בקרח שנמצאה בתחילת שנות ה-90 של המאה הקודמת בהרי האלפים בגבול איטליה־אוסטריה, מצאו החוקרים פטריות מיובשות בעלות סגולות אנטי בקטריאליות ששימשו כאמצעי רפואי. ""פריץ הקפוא"" הוא הגופה החנוטה הקדומה ביותר שהתגלתה באירופה, וההערכות הן שהוא חי לפני כ-3500 שנה, מה שאומר שכבר אז, אי שם בין תקופת האבן החדשה לתקופת הברונזה, ידעו דבר או שניים על סגולות הריפוי של פטריות שונות.
בסין העתיקה האמינו שהפטריות הן סמל לאריכות ימים ומזונם של החיים לנצח. כך נהיו הפטריות לצמח מקודש, וניתן לראותן בקישוטים על חפצי נוי. היוונים האמינו כי הפטריות נותנת כוח וחוזק ללוחמים בקרב והרומאים האמינו שהפטריות הן מתנת האלים ונאכלו באירועים מיוחדים בלבד.
בספרות הרפואה הנפאלית העתיקה, הרפואה הקוריאנית והרפואה היפנית ישנו שימוש בפטריות לצורכי מרפא ומאכל.

ביפן, שהשימוש בפטריות מאכל ומרפא הוא דרך חיים, מערכת הבריאות (הנחשבת מהמתקדמות בעולם) מעודדת ומקדמת את השימוש בפטריות לצורכי מרפא. היפנים היו הראשונים שמצאו כי לפטריות מסויימות ישנה השפעה על עצירת התפתחות תאים סרטניים; וב- 1977 רשמו לראשונה את פטריית טרמטס כפטרייה לטיפול בסרטן הקיבה והושט. בשנת 1985 נרשמה פטריית השיטאקה כתרופה ביפן לטיפול בסרטן מערכת העיכול והלימפה.
המחקר הקליני התפתח וכיום חולש על פני תחומים רבים. בשנת 2010 מחקר קליני שנערך באנגליה מצא, כי לפטריית המאיטקה השפעה מיטיבה על הסובלים מקנדידה. המחקר נערך למשך 5 חודשים וכבר בשבועיים הראשונים נראה שיפור משמעותי! בשנת 2004 פורסם ב-INTEGRATIVE MEDICINE מחקר המעיד על פעילות אנטי ויראלית מובהקת של פטריית הטרמטס.
בשנת 2009, במחלקה הנוירולוגית של בי""ח יוקוהאמה ביפן, נערך מחקר קליני על מטופלים בגילאי 50-80 המאובחנים כחולי דמנציה ומצא, כי קבוצת המחקר שנטלה תמצית מפטריית היריסיום הראתה שיפור מובהק בתפקודים קוגנטיביים. כל אלה הם רק על קצה המזלג...
אז למה פטריות טובות לבריאות שלכם?
הן מקור עשיר לחלבון מלא, בטא גלוקנים, חומצות שומן חיוניות ונוגדי חימצון והמקור היחיד מן הצומח העשיר בויטמין D2. הן עשירות בויטמינים מקבוצת B ונחשבות למזון בעל ערך גליקמי נמוך ועל כן מומלצות מאד לחולי סוכרת. פטריות המרפא מכילות פוליסכרידים יחודיים אשר מווסתים את מערכת החיסון. הן נמצאו כיעילות לשמירה על בריאות הגוף ומניעת מחלות וכן לטיפול במצבים של השמנת יתר, שומנים בדם, מיגרנות, אסטמה ואלרגיות, ובשיפור הזיכרון והריכוז.

בכתבות הבאות נעמיק לתוך עולם הפטריות, נסקור את הפעילויות הרפואיות של פטריות המרפא ואת הערכים התזונתיים הייחודיים שלהן כמזון על.

מוגש כחומר למחשבה ממיקוליביה פטריות מרפא

"
בחזרה לבלוג