משהו מתוק אחרי החגים...

"

משהו מתוק...

חגי סוכות נגמרו. ואיתם – חגיגות האכילה. חרדת ""יום אחרי החגים"" חוזרת בגדול ואלפי אנשים פוחדים אפילו להציץ בכיוון המראה. נדמה שהפכו לבנות יענה הטומנות את עצמן בבגדי חורף אשר יסתירו במקצת את תוצאות חטאי האכילה המופרזת ובמיוחד של ""משהו מתוק"" ...

למראית העין, ממתקים זה עניין של ילדים ובני נוער כשהמבוגרים הרבה פחות כמהים לטעם המתוק. אבל בפועל האהבה ה""מתוקה"" עוטפת לא רק את הילדים, אלא גם חלק ניכר של מבוגרים אשר אינם יכולים לדמיין יום אחד ללא פרוסת עוגה, עוגייה או ממתק אחד לפחות. הרבה אנשים המגבירים את צריכת הממתקים בתקופות של דיכאון או עצבנות. ידוע כי שוקולד מכיל את ""הורמון האושר"" והוא בהחלט משפר את מצב רוח, וה-""רע"" כבר לא כל כך נורא... עם זאת, תמיד צריך לדעת מתי להגביל את כמות מאכלים מתוקים.

מדוע קיימת כמיהה למתוק?
הסוכר עצמו נחוץ מאוד לגוף האדם, שהרי ללא סוכר אין תפקוד מוחי במלוא מובן המילה. אחרי אכילת ממתק או חתיכת עוגה יכולת החשיבה משתפרת, חפיסת שוקולד לפני הבחינה – מתכון ידוע לשיפור התוצאות.
הסוכר תורם אף לתפקודם התקין של הכבד והטחול. מזונות ממותקים מכילים פחמימות, אשר הופכות בגוף לגלוקוז - מקור ישיר של אנרגיה עבור בני אדם .
לתפקוד תקין של מערכת העצבים והמוח נדרשת רמת גלוקוז מסוימת בדם. ברמות נמוכות של גלוקוז יש הרגשת עייפות ונמנום. חוסר סוכר גורם לעצבנות וכעס בלתי מוסברים. אנשים העוסקים בעבודה אינטלקטואלית, מרגישים כמיהה רבה יותר גדולה לממתקים מאשר אלה שעובדים עבודה פיזית.

פסיכולוגים טוענים שיש הרבה סיבות לאכילת ממתקים בכמויות גדולות. אחת הסיבות - פיצוי, אנשים רוצים לפנק את עצמם בעוגה או ממתק כאשר מרגישים תסכולים שונים וביניהם תסכול מיני.
לפרסום יש השפעה לא מבוטלת על הכמיהה למתוק: כאשר רואים תמונה יפה ומגרה איך מישהו אוכל חטיף שוקולד טעים או עוגייה, מיד מתחשק לנסות ולבדוק כמה זה טעים .
תלות ברגעים המתוקים של החיים מגיעה עוד מתקופת הילדות העמוקה. המבוגרים מנסים להשיג מהילדים התנהגות טובה דרך המתוק. כאשר ילד נסער, בוכה או מתנהג לא לעניין, נותנים לו ממתק והוא נרגע במהירות. כך הופך המתוק לתרופה לבעיות ותסכולים.לכן, בשנים מאוחרות יותר, שלא במודע אנחנו מנסים להמתיק את חיינו.

שימוש מופרז בסוכר מעלה את הסיכון לפתח סוכרת, השמנת יתר ומספר מחלות אחרות. בנוסף,מחקר חדש מצא קשר בין צריכה גבוהה של סוכר לסיכון מוגבר לסרטן מעי גס. במחקר הנערך באוניברסיטת אדינבורו בסקוטלנד ניתחו את הרגלי האכילה של יותר מ- 2000 חולי סרטן מעי גס ובמקביל גם מעל 2000 אנשים בריאים. צוות המחקר בחן מעל 160 מזונות שהיו חלק מהתזונה של הנבדקים, כולל פירות, ירקות , בשר , דגים, אגוזים, משקאות פירות, שוקולד.

בנטרול גורמים אחרים לסרטן מעי גס (כגון היסטוריה משפחתית ועישון), החוקרים הגיעו למסקנה כי תזונה המכילה מזונות הכוללות כמות גבוהה של סוכר ונקראים ""מזונות בעלי רמת אנרגיה גבוהה"", כגון חטיפים, שוקולד ומשקאות מוגזים, הגדילה את הסיכויים לחלות בסרטן מעי גס.

ואיך שומרים על רמות תקינות של סוכר?

צמחי מרפא, ויטמינים ומינרלים עוזרים בשימור רמות תקינות של סוכר. שילוב יעיל של הצמחים חילבה וג'מנמה כמו במוצר אלטמן גלוקו גארד מסייע בהורדת רמת הסוכר בדם בצורה בטוחה, מאזן ומווסת את רמת הסוכר לאורך היממה.

המוצר טינקטורה גלוקו טק מכיל בנוסף לצמחים חילבה וג'מנמה גם עלי זית, ממורדיקה, ריישי - כולם בריכוז מוגבר וידועים כיעילים בהפחתת רמות הסוכר בדם, ועידוד תפקוד הלבלב לייצור אינסולין.

חומצה אלפה ליפואית, הנמצאת במוצרי סופהרב נוירוגארד וסולגאר חומצה אלפא ליפואית, מסייעת בהפחתת תסמיני הנוירופתיה הסוכרתית, משפרת את קליטת הגלוקוז בתאים בחולי סוכרת וזרימת הדם לעצבים היקפיים, מסייעת בשיקומם של סיבי העצב ובניקוי רעלים כולל מתכות כבדות.

המינרל כרום פיקולינט הנמצא בסולגאר כרום פיקולינאט מווסת את רמות הסוכר בדם, שומר על משקל גוף תקין,מפחית כמיהה לסוכר ולפחמימות מזוקקות, מסייע בהורדת רמות גבוהות של כולסטרול ושומנים.

כמה מילים נוספות על תזונה וסרטן המעי הגס :

החדשות הטובות הן שבשינוי התזונה ניתן להפחית את הסיכון לפתח מחלה קטלנית זו באופן משמעותי. לדברי המומחים, סרטן המעי הגס קשור במקרים רבים לבחירות תזונתיות ואנשים אשר תזונתם מכילה יותר פירות וירקות מפחיתים סיכונים לפתח אותו. בנוסף, אנשים, אשר תזונתם לא מכילה גלוטן, צמצמו באופן משמעותי את הסיכויים לפתח סרטן מעי גס.

ולבסוף – ידוע שצחוק מאריך את החיים, מצב רוח טוב מאזן את פעילות הגוף ואת רמת הסוכר בפרט.

אזי במסיבה:

- אורחים יקרים! תשתו תה, קפה? כמה סוכר?
- תודה, בבית שותים ללא סוכר, אבל אצל חברים מרשים לעצמנו 2 כפיות...
- אורחים יקרים, תרגישו כמו בבית...

נכתב ונערך ע""י יאן גרינברג, מנהל תחום הטבע בטלפארמה

"
בחזרה לבלוג