איך לבחור את עזר ההליכה המתאים?

"
כאשר אתם מחפשים תוספת עזרה כדי ללכת ממקום למקום, די מבלבל להחליט בדיוק איזה סוג של עזר הליכה מתאים לכם אישית. במדריך הבא נשתדל לעזור עד כמה שניתן להסביר את ההבדלים בין המוצרים השונים בקטגורית עזרי ההליכה וננסה לתת לכם את הכלים בכדי לבחור בדיוק את המתאים לכם. נתמקד בהליכונים ורולטורים.

הרעיון הבסיסי

יש 3 קטגוריות של עזרי הליכה בסיסיים זמינים:

גם אם אתם בוחרים עזר הליכה לזמן קצר בגלל פציעה וגם אם יש צורך לסיוע בניידות לטווח זמן קבוע, יש לקחת בחשבון את סוג ומידת התמיכה הדרושים. בהמשך נדבר על הליכונים ורולטורים.

הליכונים

הליכונים מיועדים לאנשים אשר צריכים תמיכה גדולה יותר ממה שמקל הליכה יכול לספק להם, אך לא זקוקים לכסא גלגלים. הליכונים מאפשרים לכם להציב יותר משקל על ידיים במקום ברגליים ובנוסף מסייעים בשמירה על שיווי המשקל. מרבית ההליכונים בנויים מ-4 רגליים ומסגרת קלת משקל.

די להשתמש בהליכון יש להרים אותו עם הידיים ולהזיז אותו צעד אחד קדימה. לאחר מכן, יש למקם את הרגל החלשה יותר בין רגלי ההליכון ולבסוף גם את הרגל החזקה יותר. מבחינה בטיחותית, יש להימנע מלהשתמש בהליכון במדרגות רגילות ומדרגות נעות.

יש גם הליכונים עם גלגלים ברגליים הקידמיות:

הליכונים עם גלגלים קלים יותר לשימוש, אם אתם מתקשים להרים את ההליכון בעזרת הידיים. מצד שני, יהיה מעט קושי לתמרן במשטחים מחוספסים.

בחירת ההליכון המתאים

גובה - כשהולכים בעזרת הליכון, גובה ההליכון צריך להיות מכוון כך שהמרפקים מכופפים רק מעט.
כדי לקבוע את הגובה הנכון יש לעמוד עם הידיים במצב רפויי לצידי הגוף. מודדים את המרחק מתחילת פרק כף היד עד לרצפה. המרחק הוא גובה הרצוי להליכון. במרבית ההליכונים ניתן לכוון את הגובה, אז כל מה שיש לעשות הוא לכוון לגובה הרצוי.

משקל מירבי - צריך להיות בטוחים שההליכון יתמוך במשקלכם, לכן יש לבדוק את קיבולת המשקל המירבית של ההליכון. הסטנדרט הוא עד 150 ק""ג אך ניתן להזמין גם עד 500 ק""ג.

אפשרות קיפול - מרבית ההליכונים בטלפארמה ניתנים לקיפול בלחיצת כפתור כך שלא יתפוס מקום מיותר בבית ויהיה נוח להכניס לרכב. יש לקחת זאת בחשבון כאשר רוצים לקחת את ההליכון ממקום למקום בעזרת רכב.

רולטורים

רולטורים הם בעצם הליכונים עם גלגלים בכל הרגליים ובנוסף מספר תוספות לתמיכה ונוחות בסיסית. הם מתאימים גם לאנשים המתקשים להרים את ההליכון בעזרת הידיים בכדי לבצע את הצעידה. מרבית הרולטורים מגיעים עם מזרון המשמש ככסא ישיבה, מה שמאפשר לקחת הפסקות התרעננות.

לרולטורים יש מעצורי יד, כך שאתם תמיד בשליטה. הגלגלים הקדמיים מסתובבים ימינה ושמאלה, כך שניתן לבצע פניות בפשטות, מבלי להרים את ההליכון.

בחירת הרולטור המתאים

גובה ידית אחיזה מתכונן - מודדים את הגובה הרצוי בדיוק כמו בהליכון רגיל (ראה את ההסבר למעלה).

מרחק בין ידיות האחיזה - יש לשים דגש לכך שאתם יכולים להתמקם בין הידיות כאשר תנסו לשבת על כסא הרולטור.

רוחב כללי - צריך תמיד לשים לב שהרולטור יכול לעבור בעד דלתות הבית. בעיקר דרך דלת הכניסה הראשית.

אפשרות קיפול - מרבית הרולטורים בטלפארמה ניתנים לקיפול בלחיצת כפתור כך שלא יתפסו מקום מיותר בבית ויהיה נוח להכניס לרכב. יש לקחת זאת בחשבון כאשר רוצים לקחת את ההליכון ממקום למקום בעזרת רכב.

משקל הרולטור - אם אתם מתכננים להכניס בעצמכם את הרולטור לתוך תא המטען ברכב, יש לשים לב שמשקל הרולטור לא כבד מדי. כמובן שתמיד עדיף להעזר במישהו.

משקל מירבי - צריך להיות בטוחים שהרולטור יתמוך במשקלכם, לכן יש לבדוק את קיבולת המשקל המירבית שלו.

בזמן בחירת רולטור יש לקחת בחשבון גם את גורם הנוחות והמאפיינים האחרים. ניתן למצוא רולטור עם סל שניתן לשים בו פריטים אישיים. אם אתם רוצים לקחת הפסקות הליכה, תרצו כמובן לבחור ברולטור עם כרית ישיבה.

שורה תחתונה

לא משנה באיזה עזר הליכה תבחרו, אתם תהנו מהחופש והשלווה שבאפשרות לחזור להסתובב ולהגיע לכל מקום שתרצו, בכוחות עצמכם.

"
בחזרה לבלוג