האם רמת הגלוקוז בדם משפיעה על הזיכרון?

"

ביצועי הזיכרון קשורים לרמה של סוכר (גלוקוז) בדם.

ממחקר חדש עולה, שלרמות סוכר גבוהות בדם יכולה להיות השפעה שלילית על ביצועי זיכרון. ואפילו מעניין יותר: למצב כרוני של רמות סוכר גבוהות יש ההשפעה השלילית גם באנשים ללא בעיה של אי סבילות לגלוקוז או סוכרת הסוג 2.

במחקר (אשר כלל 141 אנשים, גיל הממוצע 63, ללא אבחנה של דמנציה), חוקרים בחנו את הקשר בין ביצועי זיכרון ושני מאפיינים - רמות של סוכר (גלוקוז) ורמות של המוגלובין המסוכרר (המסומן כ- HbA1c או HgA1c) בדם. בנוסף, סריקות MRI שימשו להערכת קשר בין רמת סוכר בדם ולשינויים באזור המוח אשר פעיל בתהליכי הלמידה והזיכרון.

רמות סוכר והמוגלובין מסוכרר נמוכים יותר היו קשורים עם ציונים טובים יותר במדדים קוגניטיביים הכוללים, בין היתר, ביכולת למידה ובשימור החומר הנלמד בזיכרון. גם סריקות MRI היראו שינוים באזור הפעיל בתהליכי הלמידה והזיכרון ותמכו בתוצאות המבחנים. עורכי המחקר הגיעו למסקנה כי ""למצב כרוני של רמות סוכר גבוהות בדם יש השפעה שלילית על פעילות קוגניטיבית. לכן, הפחתת רמות סוכר הנמצאות אפילו בטווח הנורמה, עשויות להטיב עם פעילות קוגניטיבית באוכלוסייה המבוגרת."" אביזרים ומוצרים לוויסות רמת הסוכר ניתן למצוא כאן.

"
בחזרה לבלוג