רגישות לגלוטן
שם המחבר: | ד"ר שרי ליברמן (Ph.D.) עם לינדה סגל |
מס' עמודים: | 251 |
תאריך הוצאה: | 23/1/2013 |
תרגום: | ליאת פלן |
עריכה מדעית: | ד"ר עדיאל תל-אורן, ד"ר אילנה דריאל |
הקדמה : | ד"ר עדיאל תל-אורן, ד"ר אילנה דריאל |
פרטים
מספר קטלוגי | 98784 |
---|
תאור
האם אתם סובלים מתסמינים יומיומיים שמקורם לא ידוע?
ממעי רגיש או מהפרעות במערכת העיכול?
מכאבי ראש?
מדלקת מפרקים?
מעייפות מתמשכת?
מחלת קרוהן / אסתמה / פסוריאזיס?
ייתכן שתסמינים אלה הם תוצאה של רגישות לגלוטן שמקורו בחיטה, שיפון, שעורה וכוסמין.
איך תוכלו לדעת אם אתם רגישים לגלוטן ומה ניתן לעשות במקרה של רגישות?
ד"ר שרי ליברמן שחקרה למעלה מ-20 שנה את יתרונותיה של תזונה נטולת גלוטן, משתפת בספר זה את קוראיה בניסיונה הקליני העשיר בטיפול באנשים שסבלו מתסמינים שמקורם לא ידוע ונרפאו באמצעות אכילה נטולת גלוטן.
החדשות הטובות הן שניתן לאבחן בקלות רגישות לגלוטן בשיטת האלימינציה, המתוארת בספר זה. מדובר בדיאטה בת 14 יום בלבד, שתאפשר לכם להיפטר מהתסמינים ולסלול את דרככם לאכילה נכונה ובריאה יותר עבורכם. בנוסף, חושף לנו הספר מידע על בדיקות מעבדה חדשניות לאבחון רגישות לגלוטן שהוכנסו על-ידי העורך המדעי של המהדורה העברית.
מחלת הצליאק ורגישות לגלוטן מחלת הצליאק היא מצב קיצוני של רגישות לגלוטן. הרפואה הציבורית מתייחסת לצליאק כמחלה, אולם הרגישות לגלוטן זוכה להתעלמות כמעט מוחלטת. יותר ויותר רופאים ומטפלים מודעים כיום לעובדה שהוצאת גלוטן מהתזונה היומית עשויה להקל על תסמינים רבים שהרפואה לא מצאה להם מענה אחר. |
מחברות הספר
ד"ר שרי ליברמן (2009-1958), תזונאית קלינית אמריקאית ומומחית לטיפול באנשים רגישים לגלוטן. שניים מספריה האחרים יצאו בהוצאת פוקוס: "ניקוי רעלים", 2008 ו"שיפור החשיבה והזיכרון", 2009.